Timmerwerkplaats Frensenhoes
Mepperveld mei 2017
Fietsknooppunt 69
Oogstfeest 2018
Lagere school Meppen ca. 1905
De Prakkehof
De Palms
Carbid schieten oudejaarsdag

Uncategorised

Sinds jaar en dag wordt er biljart gespeeld in Meppen. In Meppen zijn 2 biljartclubs actief kortweg Meppen 1 en Meppen 2. Het team van Meppen 1 bestaat uit 11 spelers, waarvan er steeds bij toerbeurt 8 spelen in de competitie er zijn er dus ook iedere week 3 spelers vrij. De competitie bestaat uit 14 teams uit de volgende plaatsen:
Meppen(2), Zweeloo(1),Benneveld(1) Aalden(1),Wezup(1),Oosterhesselen(7), en Gees (1).

Er wordt in het algemeen gespeeld op dinsdagavonden vanaf eind september tot ongeveer de eerste dinsdag van april. Er wordt ieder seizoen een thuis en een uitwedstrijd gespeeld. De thuiswedstrijden worden gespeeld op het biljart van uitspanning De Mepperdennen. Iedere dinsdag wordt er tegen een ander team gespeeld. De wedstrijden beginnen om 19:30 uur en hoe laat de laatste wedstrijd is afgelopen is afhankelijk van hoeveel caramboles er gedurende de avond gemaakt worden. Spelers worden in hun team ingedeeld naar het aantal caramboles dat ze kunnen maken in 20 beurten. Over het algemeen speel je tegen iemand die evenveel als jezelf moet maken.

Aan het eind van de competitie wordt uitgerekend hoeveel er gemiddeld is gemaakt per persoon en dit wordt het nieuwe gemiddelde voor het jaar erop.  Aan het eind van het seizoen worden ook de prijzen uitgereikt voor onder andere het team met de meeste wedstrijdpunten
(per avond zijn maximaal 16 punten te verdienen) en de speler die het meest in gemiddelde is gestegen. Na afloop van het seizoen spelen Meppen 1 en Meppen 2 nog 1 wedstrijd tegen elkaar en wel voor de T.J. Nijhoving bokaal. Deze bokaal is in het leven  geroepen ter nagedachtenis aan Tinus Nijhoving. Tijdens deze wedstrijd wordt gekeken naar het individuele gemiddelde van die avond ten opzichte van het gemiddelde van het afgelopen seizoen.
Wilt u meer informatie over biljarten in Meppen 1 dan kunt u contact opnemen met Tienus Evenhuis tel : 0591 - 371339
of e-mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toneka of To-Neel-Kameraden is een toneelvereniging die al zo'n  50 jaar bestaat. Ieder jaar wordt er een stuk op de planken gebracht, meestal een klucht in gedeeltelijk dialect. We hebben een aantal vaste leden, maar doen zo nodig een beroep op onze dorpsbewoners om nieuwe leden te werven. Dus nieuwe leden zijn van harte welkom!!! De donderdag is onze vaste repetitie-avond, meestal in Uitspanning de Mepperdennen.
Een ieder is altijd van harte welkom op onze gezellige uitvoeringen in de Mepperdennen op een vrijdag- en zaterdagavond in de periode januari/februari.Houdt u ook van toneel en gezelligheid en bent u nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op oor meer inlichtingen.

Tienus Evenhuis, email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Uitvoeringen 

 

Schots en schief (2015)

 

 

2012

Na voor de nodige consternatie te hebben gezorgd, heeft de winnaar van de hoofdprijs van de staatsloterij zich, tijdens de uitvoeringen van Toneka, bekend gemaakt.

 

Luppo Draaijer van de Dennekampen, winnaar van het miljoen.

 

 

Door ons aller Geessie Jeuring zijn we weer op de hoogte gebracht van de laatste dorpsroddels.

 

 

 

Noem dat maar niks (2010)

De Historische Vereniging Zweeloo is er voor allen die zich bij de geschiedenis van de voormalige gemeente Zweeloo betrokken voelen.

Bestudering van de geschiedenis en het verbreiden van de kennis daarover zijn de belangrijkste doelstellingen van de vereniging.

Het vereniging organiseert  lezingen, excursies en tentoonstellingen. Ook doet zij regelmatig publicaties, o.a. in het verenigingsblad: "Oet ‘t Carspel Sweel”

 

De vereniging heeft sinds 2012 een vergader- en expositieruimte boven de Houtzagerij bij het Frensenhoes in Meppen.

 

Meer informatie treft u aan op de website van de Historische Vereniging Zweeloo