Mepperveld mei 2017
Oogstfeest 2018
Carbid schieten oudejaarsdag
De Palms
Lagere school Meppen ca. 1905
Timmerwerkplaats Frensenhoes
Fietsknooppunt 69
De Prakkehof

Meppen is nog een vrij gaaf bewaard gebleven oud Drents agrarisch dorp met een kleine 350 inwoners. Het dorp valt sinds de gemeentelijke herindeling van 1998 onder de gemeente Coevorden. Daarvoor was het een van de  5 dorpen van de voormalige gemeente Zweeloo.

Het dorp heeft vele mogelijkheden om een vakantie door te brengen. Vanuit Meppen kunt u volop genieten van de mooie en afwisselende natuur.

De meeste basisvoorzieningen zijn uit Meppen verdwenen. Daarvoor zijn haar inwoners en gasten aangewezen op het 2 km verderop gelegen Aalden. Daar zijn onder andere een Coop-Supermarkt, Groenteboer, Bakker, Bloemenzaak, Kapper, Drogisterij, Toeristisch informatiepunt en een Gezondheidscentrum aanwezig. Ook de basisscholen (Christelijk en Openbaar) zijn gevestigd in Aalden evenals  de Peuterspeelzaal, Bibliotheek en de Buitenschoolse opvang, wat allemaal gevestigd is onder één dak: "De Aeldermeent".

Ook is in Aalden het sportcomplex "`t Alterbarg" te vinden, hier vindt u een manege, tennisbanen en de voetbalvereniging vv Sweel.