Een goede opkomst tijdens de jaarlijkse ledenvergadering

Op maandag 26 februari j.l. stond de jaarlijkse ledenvergadering weer gepland. De opkomst voor de ledenvergadering was redelijk gelijk met voorgaande jaren. Een behoorlijke menigte had de moeite genomen om af te reizen naar de Denekampen. Door voorzitter Fred de Lange werd het afgelopen jaar behandeld en werd er vooruitgeblikt. Penningmeester Els Groen heeft de begroting gepresententeerd voor 2024 waarmee de aanwezige leden akkoord zijn gegaan. Er is voor diverse projecten geld beschikbaargesteld die de leefbaarheid van ons dorp vergroten.

Tom Lely van de werkgroep MEI heeft een korte toelichting gegeven over de stand van zaken met betrekkening tot de activiteiten waar MEI bij betrokken is. Meer informatie over MEI en waarin MEI kan ondersteunen bij duurzame initiatieven vind je op onze website.

We hebben op de ledenvergadering afscheid genomen van Wijnanda Hulsegge. Wijnanda heeft zich een groot aantal jaren ingezet als bestuurlid en heeft besloten om een stapje terug te doen zodat ze zich meer kan richten op haar andere drukke bezigeheden. Graag willen wij nogmaals Wijnanda bedanken voor de inzet voor het dorp de afgelopen jaren en hopen haar natuurlijk nog vaak bij activteiten in het dorp te treffen.

Evelien Klasens is toegetreden tot het bestuur. Evelien is al lange tijd woonachtig in Meppen met haar gezin. Voor haar was de keuze om toe te treden tot het bestuur een makkelijke keuze omdat haar dagelijkse werkzaamheden in lijn liggen met de werkzaamheden voor dorpsbelangen. We zijn erg blij met de komst van Evelien en wensen haar heel veel plezier en succes toe binnen het bestuur.

De avond werd afgeloten door Johan Lambregts van het Buitengasthuis aan de Mepperstraat. Johan heeft een prachtige presentatie getoond waarin het verhaal van Bertha Vos naar voren werd gehaald. Bertha was jarenlang een belangrijke vrouw voor het dorp. Als dorpsverpleegkundige en vroedvrouw was ze een bekende en balangrijke persoonlijkheid voor alle inwoners. Met het project "Meppen, goed voor elkaar" wil Johan benadrukken dat we de zorg voor de toekomst anders zullen moeten gaan inrichten en we als bewoners in de toekomst meer een taak naar elkaar toe zullen moeten hebben hiervoor. Hoe gaan we dat invullen als de zorg onbetaalbaar wordt? Johan ziet graag dat we ons nu alvast deze vraag gaan stellen, zodat we straks wanneer we de zorg nodig zijn, met mooie intiatieven dit uitvoerbaar kunnen maken? 

Ondanks dat de opkomst goed was, zouden we het als dorpsbelangenvereniging erg waarderen wanneer ook de jeugd en jonge gezinnen van Meppen zich aan zouden sluiten als lid en zo ook mee kunnen denken en invloed kunnen uitoevenen op een goede toekomst van ons prachtige dorp. Wees dus welkom! Wil je meer informatie over het lidmaatschap en wat dorpsbelangenvereniging De Lange Möpper voor het dorp doet, stel dan gerust je vraag via het contactformulier.