Historisch bushokje opgeknapt

Met een geschiedenis van bijna 65 jaar, mag je het karakerestieke bushokje bij de kruising Mepperstraat - De Kockstraat gerust cultureel erfgoed noemen. En dus waard om voor de toekomst in de authentieke stijl bewaard te blijven, bedacht De Lange Möpper, de belangenvereniging van Meppen. Ongeveer drie jaar geleden nam de vereniging het initiatief om het wachthokje te gaan renoveren. Want dat was echt nodig. De oorspronkelijke bankjes waren verdwenen, de ramen waren dichtgemetseld en het onkruid vierde hoogtij. Niet verwonderlijk dat het bouwwerkje regelmatig als urinoir gebruikt werd. Er moest korom iets gebeuren. Dat was gelukkig ook het oordeel van de gemeente Coevorden. OOk de gemeente was van mening dat het gebouwtje behouden moest blijven, temeer omdat het gebouwtje bouwtechnisch nog in goede staat was.

Maar wie was de eigenaar van het gebouwtje? De provincie als eigenaar van de grond? De voormalig gemeente Zweeloo, of de EDS Eerste Drentsche Stoomtramweg-Maatschappij).

Vorig jaar kreeg de Lange Möpper goed nieuws. De gemeente had ruimte in de begroting gevonden en was bereid het herstel van het bushokje voor haar rekening te nemen. Al in het najaar werd het betonnen dak gerepareerd en voorzien van een coating. Tevens werden er nieuwe ramen met slagvast glas geplaatst. De Lange Möpper steekt zelf ook de handen uit de mouwen. Bert Bruinsma en Jan Tienstra hebben zich voorgenomen om deze zomer, in samenwerking met het Frensenhoes stevige eikenhouten bankjes aan te brengen. Al met al is het (deels) gerenoveerde wachthokje nu al een sierraad voor het dorp. Met dank aan de gemeente Coevorden en de Lange Möpper.

Historisch bushokje

Belangenvereniging De Lange Möpper


E-mail: delangemopper@meppen.nl

KvK nr: 4057394